2012. április 24., kedd

Elégedetlenek a szolgáltatók a Lumia családdal



Miközben egyes hírek szerint a következő verzió minden eddig megjelent készüléken elérhető lesz, mások arról számolnak be, hogy több európai szolgáltató is elégedetlen a Lumia telefonokkal, az ár, valamint az innováció hiánya miatt. 

A Nokia kétségtelen módon valamiféle áttörésre számított a Lumia sorozat elrajtolása révén, hiszen korábbi saját szoftverüket fokozatosan kivezetik, hogy azt szinte minden területen felváltsa a Microsoft megoldása, amely elsőként a Lumia okostelefonokon vált elérhetővé. Most azonban úgy tűnik, hogy számos európai szolgáltató kifejezetten elégedetlen a családdal, amely nem tud megfelelő érdeklődést kiváltani a felhasználók oldaláról. 

A kritikusok elsősorban az optimálisnál valamivel magasabb árakat okolják, amelyek rögtön elfordítják maguktól a potenciális érdeklődőket. A szolgáltatók úgy vélik, hogy mindenképpen csökkenteni kellene ezen árakat, talán még egy kis veszteséget is érdemes lenne bevállalni, enélkül ugyanis nem látnak sok esélyt arra, hogy a jelenlegi helyzet megváltozzon. Mások az innováció hiányát emelik ki, amire azonban hatalmas szükség van, hiszen éppen ezzel lehetne életképes alternatívát kínálni az iOS és az Android ellenében, hogy a Microsoft-Nokia kettős valóban kiépítse az általuk olyannyira áhított harmadik ökoszisztémát. Elhangzik, hogy senki sem tér be azzal az üzletekbe, hogy Windows Phone okostelefonra van szüksége, ehhez pedig hozzáteszik, hogy a Lumia készülékek is sokkal jobban fogynának, ha Android lenne rajtuk. 

A platform iránt érdeklődők számára természetesen a következő verzió, az egyelőre Apollo kódnéven futó Windows Phone 8 a következő nagy durranás, amely egy napokban elhangzott nyilatkozat szerint minden korábban megjelent készüléken megjelenne, vagyis még az első generációs megoldások sem maradnának ki a frissítési körből. Bár egyes vélemények szerint itt kisebb félreértésről van szó, a Microsoft munkatársa ugyanis valószínűleg az új appokra, nem pedig magára az operációs rendszerre gondolt az elérhetőséggel kapcsolatban, a szaklapok és a felhasználók továbbra is várják a hivatalos megerősítést a Microsofttól, amely nyilván nagy pirospont lenne a szemükben. 

Egyelőre azonban nem ismerjük sem a pontos dátumokat, sem pedig az egyéb részleteket, erre még várnunk kell.


forras: sg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése