2012. április 18., szerda

Chips házilag


Sokan talán meglepődnének azon, hogy mennyire egyszerű lehet házi körülmények között chipset készíteni, ami esetenként akár még jobb is lehet, mint a boltban kapható, egyre drágább rágcsálnivalók. Sőt, amennyiben van egy kis konyhakertünk, ahová néhány sornyi krumplit ültettünk, akkor akár még komolyabb költségek nélkül is elkészíthetjük a burgonyachipset. Hogy mi kell hozzá? Tulajdonképpen csak némi krumpli, olaj és só és már készülhet is a chips házilag.

Olvasd tovább a cikket->





 A folyamat rendkívül egyszerű, hiszen a burgonya megtisztításával, meghámozásával és lemosásával kezdődik, amely tulajdonképpen minden egyes krumpli-alapú ételnek a kezdő mozzanatát jelenti. Érdemes kicsit nagyobb, jó maréknyi nagyságú krumplikat válogatni a művelethez, mert a sütés hatására a szemek összemennek és az aprócska chipset senki sem szereti. Ha a burgonya tiszta, akkor következő lépésként egy egyszerű szeletelővel – tökéletesen megteszi az uborkareszelő is – olyan vékony krumpli szeleteket készítünk, amilyeneket csak tudunk. Ezt követően ajánlatos néhány óráig száradni hagyni a szeleteket, egyrészt, hogy a kisütés után ne csapjon ki az olaj, másrészt pedig, hogy ropogósra süljenek. A sütést minden esetben forró olajban, természetesen fritőzben végezzük el. A sütés alig pár perc alatt megvan, de folyamatosan figyeljük a végeredményt, nehogy a chips közben odaégjen és befeketedjen. Ha ezzel elkészültünk, a ropogósra sült, aranyszínű karikákat egy tálba öntjük, majd megsózzuk és máris kész a házi chips, amit igény szerint ízesíthetünk is. Így például az olajba egy szelet szalonnát helyezünk, vagy az elkészülést követően paprikát vagy fokhagymát szórunk a chipsre, így akár szalonnás vagy paprikás ízű chipset is készíthetünk magunknak otthon, de természetesen az ízesítés esetében a határ a csillagos ég, így lehet igazán exkluzív íz élmény a chips házilag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése