2012. április 20., péntek

Az Audi megvette a Ducatit

A Ducati világszerte a motorkerékpár-ipar prémiummárkájaként ismert. A bolognai sportmotor gyár tökéletesen illik a négykarikás márka karakteréhez



 A Lamborghini és az Italdesign nagy hagyományú olasz márkák mellett immár a Ducati az AUDI AG harmadik bástyája Észak-Itáliában.

A Ducati motorok vezérlési rendszerei, égéstér-technológiái, az ezekhez kötődő sportos karakter és a könnyűszerkezetes konstrukciók terén rendelkezésre álló bőséges tapasztalatok együttesen kiváló lehetőségeket kínálnak az AUDI AG és a Volkswagen Csoport számára.

A Ducati globálisan működő vállalat, amely bolognai székhelyén túl thaiföldi saját üzemében is termel, illetve számos stratégiai jelentőségű piacán saját importőri társaságot tart fenn. A szakértők szerint a motorkerékpárok piaca – különösen Ázsiában – jelentős bővül majd az elkövetkező évek során. A Ducati 2011-ben összesen mintegy 42 ezer motorkerékpárt értékesített, nagyjából 480 millió euró forgalmat produkált. Jelenleg mintegy 1.100 dolgozót foglalkoztat.

A márkát még 1926-ban Adriano és Marcello Ducati alapította Bolognában. A Società Scientifica Radiobrevetti Ducati eleinte rádiókészülékekhez állított elő alkatrészeket, a motorkerékpárok gyártását 1949-ben kezdte meg.
forras:blikk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése